Maak de lekkerste pizza’s met deze pizzasteen uit cordierit van Point-Virgule die bestand is tegen temperaturen tot 600°C/1112°F. Ook geschikt voor brood, tortilla’s, croissants, ….
De poreuze pizzasteen absorbeert het vocht, wat zorgt voor een lichte en krokante bodem!
Instructies:
- Was de steen met de hand voor het eerste gebruik.
- Verwarm de steen 15 minuten voor in de oven of op de barbecue. Gebruik de steen enkel in de oven of op de barbecue. Gebruik de steen nooit op een kookplaat. De steen moet altijd voorverwarmd worden, plotse temperatuursveranderingen kunnen barsten veroorzaken.
- Plaats de pizza voorzichtig op de steen. Gebruik geen vetten of olie op de steen. Bij het klaarmaken van vis of vlees op de steen gebruik je best aluminiumfolie om de steen te beschermen tegen vetten en sappen.
Onderhoud:
- Laat de steen voldoende afkoelen.
- Verwijder aangebakken resten met een plastic spatel.
- Spoel de steen met warm water, laat hem niet weken en gebruik geen zeep. De steen zou de geur en smaak kunnen opnemen.
- Laat de steen drogen aan de lucht. Zorg dat hij volledig droog is voor je hem opnieuw gebruikt.
De pizzasteen zal naar verloop van tijd verkleuren, dit is normaal en zal geen effect hebben op de werking van de steen.
Afmetingen: Ø 34 cm H 1 cm