Het MIYABI broodmes heeft een taaie gekartelde rand, waardoor het gemakkelijk door broodkorsten en gebak snijdt. Het mes heeft een lemmetlengte van 23 cm en een ergonomische handgreep. Dit broodmes is gemaakt van een kern van extreem hard gepoederd staal die is omhuld door twee extra lagen staal. Een speciale hamerbehandeling geeft het lemmet zijn karakteristieke patroon. Het blad is ook bewerkt met verschillende hardingsprocessen, waaronder ijsharden bij -196 graden. Dit zorgt voor een stevig, duurzaam, scherp mes. Het handvat is vormvast en is gemaakt van cocobolo pakkahout uit Midden-Amerika, dat ergonomisch is aangepast aan de hand. Er wordt gewerkt met een gebogen, zwanenhalsvorm die het karakter van het mes benadrukt. De fabrikant heeft een individuele gewichtsaanpassing in het handvat ingesteld, wat zorgt voor een moeiteloze snede met zeer weinig inspanning.
Fysieke kenmerken | |
Hardheid lemmet | 63 HRC |
Houtsoort | Pakkahout |
Lemmetlengte | 23 cm |
Materiaal handvat | Hout |
Materiaal lemmet | Staal |
Onderhoud & Reiniging | |
Vaatwasbestendig | Nee |