In de ambachtelijke broodbakvorm van Emile Henry kun je allerlei genereuze zelfgebakken broden bakken. Gebruik eenvoudig witte bloem om een klassiek zuurdesembrood te baken of mix bloemtypen (spelt, rogge, kastanje) om rustieke, authentieke broden te bakken en verschillende texturen en smaken te ontdekken. De broodbakvorm is gemaakt van HR® ceramic en helpt bij het creëren van bakomstandigheden die identiek zijn aan die van een traditionele broodoven. De vorm zorgt ervoor dat je brood de vereiste vochtigheidsgraad heeft tijdens het bakken van een perfecte gouden, knapperige korst met een lichte en luchtige binnenkant. De gekruiste lijnen in de basis voorkomen dat het deeg blijft kleven en de openingen aan beide uiteinden van het deksel maken het makkelijk te manipuleren. Het deksel past ondersteboven in de basis voor compacte opslag.
HR® Keramiek - Handgemaakt in Frankrijk - Elk item persoonlijk gecontroleerd - Hoge kwaliteit glazuur - Vaatwasmachinebestendig - Geschikt voor oven en magnetron - Uitermate kras- en stootvast